RoverLogoYaziliVektor

İTÜ Rover Takımı 2016 yılında kurulmuştur. Takımın genel amacı üniversitede öğrenilen teorik bilgileri bir mühendislik örneğine çevirerek “rover” olarak adlandırılan insansız keşif araçları geliştirip ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar alarak okulumuzu ve ülkemizi temsil etmektir. Bu noktada gelişimine süreç içerisinde istikrarlı bir şekilde devam eden İTÜ Rover Takımı her sene sonunda rover aracının mekanik, elektronik ve yazılımsal tüm sistemlerini dışarıya bağımsız şekilde üretmeye daha da yaklaşmıştır.

Genel olarak NASA ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından düzenlenen dünyada 13’ten farklı ülkeden 100’den fazla takımın boy gösterdiği yarışmalarda İTÜ Rover Takımı her geçen sene farklı bir ödül kazanarak bu noktadaki başarılarını kanıtlamıştır.

Elde ettiğimiz başarılarla uzay robotiği sektöründe sadece Türkiye’de değil dünyada büyük bir marka olan İTÜ Rover Takımı dünyanın her yerinde bu sektörde çalışan profesyoneller tarafından bilinmekle birlikte bir gün dünyada çalıştırdığı araçları farklı gezegenlerde de çalıştırmayı hedeflemektedir.

 

 

 

İTÜ Rover Takımı mekanik, elektronik, yazılım, bilim, organizasyon ve yaratıcı tasarım alt ekiplerinden oluşmaktadır. Bu ekipler bütün bir şekilde rover aracının teknik kısmının, canlılık analizini yapan laboratuvarının, projenin mali yönetiminin ve tanıtım tasarımlarının hayata geçmesinden sorumludur.

Rover aracının teknik alt sistemleri alt yürür, robot kol ve bilim laboratuvarıdır. Alt yürürü sayesinde zorlu arazilerin başarıyla üstesinden gelen rover aracı üstündeki 6 eksenli robot kolla insan elinin yapabildiği her şeyi yapabilmektedir. Üstündeki bilim sistemiyle bulunduğu ortamda canlılık olup olmadığı gibi çeşitli bilimsel deneyleri yerine getirebilmektedir. Bu sayılan tüm işlemler rover tarafından insansız bir şekilde yerine getirilebilmektedir.

  • Mekanik Ekibi

    Aracın robot kolu, alt yürür sistemi ve bilim sisteminin mekanik olarak tasarımını ve analizini yapmakla beraber üretiminden sorumludur.

  • Elektronik Ekibi

    Mekanik anlamda hazır olan aracı kendi ürettikleri baskı devreler ve gömülü yazılımlar yardımıyla elektroniksel anlamda da hazır hale getirmek için çalışır.

  • Yazılım Ekibi

    Rover aracını daha akıllı hale getirerek yarışma görevlerini başarıyla yerine getirebilmesi için gerekli otonom kodlarını yazar.

  • Bilim Ekibi

    Hem alt yürür hem de robot kol anlamında sorunsuz bir şekilde hareket edebilen rover’ın canlılık analizi gibi çeşitli bilimsel deneyleri yaparak sonuca ulaşmasını sağlamak için gerekli bilimsel çalışmaları yapar.

  • Organizasyon Ekibi

    Tüm bu sürecin hayata geçmesi için gerekli maddi kaynakları sağlamaktadır. Bu süreçte Organizasyon alt ekibi dünyanın en önemli firmalarıyla iletişime geçerek bu şirketlerin bize destek vermesini sağlayarak İTÜ Rover Takımı ve destekçilerimiz arasındaki ilişkiyi sadece takım-destekçi’yle sınırlamayarak genel olarak iki tarafın da bu süreçten memnun olmasını sağlamaktadır.

  • Tasarım Ekibi

    İTÜ Rover Takımı’nın bilinirliğini daha da arttırmak için Instagram, Twitter, Linkedin ve YouTube gibi çeşitli sosyal mecralarda aktif bir şekilde tasarımlar ve paylaşımlar yapmaktadır.

  • 2018

    University Rover Challenge En İyi Bilim Sistemi Özel Ödülü

  • 2020

    IMH Hackathon 2.’lik
    University Rover Challenge 3.’lük

  • 2021

    European Rover Challenge 2.’lik
    European Rover Challenge En İyi Robot Kol Özel Ödülü

  • 2022

    European Rover Challenge 3.’lük
    European Rover Challenge En İyi Sunum Özel Ödülü

     

     

     

     

     

     

     

     

     

E-posta: ituroverteam@gmail.com
Adres: İTÜ Rover Takımı, ITU Faculty of Electrical and Electronics,
              Istanbul Technical University, 34467 İstanbul