İTÜ Makina Fakültesi 250. Yıl Teknoloji Seminerleri

by Muhammet Umut Danış | Tem 11, 2024
İstanbul Teknik Üniversitesi 250. yılı kapsamında Makina Fakültesinde Teknoloji Seminerleri ve Genç Araştırmacı Seminerleri düzenlenmektedir. Birçok saygın Hocamızın yaptıkları güncel çalışmaları sundukları seminerler Makina Fakültesi bünyesinde katılımcılarla buluşmaktadır.

İTÜ Makina Fakültesi Teknoloji Seminerleri kapsamında Carnegie Mellon Üniversitesi Türkiye Mezunlar Derneği katkıları ile Heinz College of Information Systems and Public Policy Dekanı Prof. Dr. Ramayya Krishnan tarafından “Harnessing AI Responsibly: An Overview of Technology and Policy” başlıklı seminer verilmiştir.


Harnessing AI Responsibly: An Overview of Technology and Policy

Picture8

Picture9

Dr. Yusuf Altıntaş Hocanın seminerine ilgili linkten ulaşabilirsiniz : Digital Machining

Picture10

Picture11

Sayın Sabri Erkan Polat tarafından "Ürün Geliştirme Süreci ve Mühendisin Rolü" başlıklı seminer verilmiştir.
İTÜ Makina Fakültesi 1986 yılı mezunu olan Sabri Erkan Polat, devlet bursu ile UMIST Manchester Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra burslusu olduğu Etibank'ın Seydişehir Makina Fabrikası'nda tasarım ve metod mühendisliği görevini yürütmüştür. 30 yılı aşkın süredir farklı mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulunduğu Tofaş A.Ş.’de halen Ar-Ge Araç Mühendisliği Direktörü olarak görev almaktadır.

Picture12

Picture13

İTÜ Makina Fakültesi 250. Yıl Teknoloji Seminerleri kapsamında sayın Dr. Cem Berk Şenel tarafından "CHICXULUB ASTEROİT ÇARPMASI VE KRETASE-PALEOJEN KİTLESEL YOK OLUŞUNUN SİMÜLASYONU" başlıklı seminer sunulmuştur.

Picture14