11. POMPA-VANA KONGRESİ YAPILDI
    1979 yılında başladığından beri İTÜ Makine Fakültesinin de ana düzenleyicilerinden biri olduğu Ulusal Pompa-Vana Kongresinin onbirincisi bu sene 14-15 Aralık 2024 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) ile birçok yerli ve yabancı sektörel dernek ve feredasyon tarafından desteklenen kongrenin ana teması “Su ve İnsan 5.0” idi.
    Kongrede ayrıca “Cumhuriyetin 100. Yılında Pompalar ve Vanalar” isimli bir resim sergisi de yer aldı ve çeşitli firmalar tarafından, pompa vana tasarımında ve akış analizlerinde kullanılan  güncel mühendislik yazılımlarının tanıtıldığı eğitim oturumları da yer aldı. Kongrede Pompa-Vana sektörüne yön veren kişilerin anıldığı “Yitirdiğimiz değerlerimizi anma” başlıklı bir oturum da yer aldı.
    Yirmisekiz bildirinin sunulduğu kongreye fakültemiz öğretim üyelerinden Prof.Dr. Haluk Karadoğan, Prof. Dr. Kadir Kırkköprü, Prof. Dr. Erkan Ayder, Prof. Dr. Seyhan Uygur Onbaşıoğlu, Doç. Dr. Levent Ali Kavurmacıoğlu bildiri ve çağrılı konuşmalarıyla katkıda bulunmuşlardır. 



Picture3

Picture4

Picture5

ADDITIVE MANUFACTURING CONFERENCE TÜRKİYE KONFERANSI YAPILDI
    Bu sene 4. kez düzenlenen Additive Manufacturing Conference Türkiye konferansında İTÜ Makina Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç.Dr. Emrecan Söylemez organizasyon başkanlığı görevi ile katkıda bulunmuştur. 280 Katılımcı ile 3 günlük programda 95 farklı sunum icra edilmiştir. Son gününde TAMA - Eklemeli İmalat Zirvesi programında TÜBİTAK Başkanı Sayın Hasan Mandal sunumu ile konferansa katılım göstermiştir.

Picture6

Picture7