Yapılan çalışma kapsamında propolis ve mahlep ekstraktlarının Minimum inhibisyon konsantrasyonu ve minimum fungusidal konsantrasyonu (MFC) 96 kuyucuklu mikro plaklar kullanarak mikro dilusyon yöntemi ile belirlenmiştir. Çalışmada Candida albicans ATCC 10231 standart suşu kullanılmıştır. Kontrol grubu olarak (%0,2)’lik klorheksidin tercih edilmiştir Minimum inhibisyon konsantrasyonu deneyi ile elde edilen verilere göre propolis ekstraktlarının fungusid ve mahlep ekstraktlarının fungustatik olduğu belirlenmiştir. Bu bilgiler ışığında proje kapsamında propolis, Allium sativum (sarımsak), Cerasus mahaleb (mahlep), Thymus vulgaris (kekik) gibi bitki veya bitkisel kökenli doğal ürün ekstraktlarının püskürtmeli kurutma ile enkapsülayonu sağlanarak antimikrobiyal özellik kazandırmak hedefiyle silikon esaslı yumuşak astar maddesine ilave edilmiştir..Bu yeni katkılar ile protez malzemensinin dayanım testleri başarıyla gerçekleştirilmiştir.