Dünyaca tanınan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in 2024 Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına göre İTÜ Mühendislik ve Teknoloji alanında 108. Makina, Havacılık ve İmalat Mühendisliği alanında 134. sırada yer almıştır. Bu netice ile İTÜ Makina, Havacılık ve İmalat Mühendisliği alanında Türkiye'de 1. olmuştur.
Ayrıca İTÜ, 2023’ün Mart ayında açıklanan QS 2023 Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda “Mühendislik ve Teknoloji” alanında dünyada 108. sırada yer aldı. Türkiye’de; Mühendislik ve Teknoloji, Mimarlık/Yapılı Çevre, Kimya Mühendisliği, İnşaat ve Yapı Mühendisliği, Makina, Havacılık ve İmalat Mühendisliği, Kimya, Çevre Bilimleri, Malzeme Bilimleri, Yer ve Deniz Bilimleri ve Maden/Mineral Mühendisliği olmak üzere toplam on farklı alanda birinci oldu.