Font Awesome Icons
Pop-up Overlay

İTÜ Makina Fakültesi 3 öğrenci kulübü ve 7 proje takımı ile farklı alanlarda etkinliklerde ve geleceğe yönelik yenilikçi çalışmalarda bulunmaktadır. Kulüp ve takımlarda yer alan öğrenciler ulusal ve uluslararası platformlarda çalışmalarıyla fakültemizi temsil etmektedirler.



İTÜ Racing

İTÜ Racing tarafından tasarlanıp geliştirilen IST-24 isimli formula öğrenci aracının tanıtımı, 12 Temmuz 2024’te İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir lansman ile gerçekleştirilmiştir.

itu_racing


itu_racing_2

itu_racing_3

itu_racing_4



İTÜ Facilis

İTÜ Facilis Otomobil Takımı 19-24 Mayıs tarihlerinde Fransa’nın Nogaro kentinde gerçekleşen Shell Eco-marathon Europe & Africa yarışmasında İçten Yanmalı Prototip kategorisinde bir litre benzinle 582 km giderek 26 takım içerisinde 13. olmayı başarmıştır.

itu_facilis

facilis1



İTÜ EPGİK

İTÜ EPGİK tarafından, 26-27 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen Makinistanbul, Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi’nde otomotivden savunma sanayisine birçok sektörün öncü şirketleriyle mühendislik öğrencilerini buluşturmuştur.

Makine mühendisliği öğrencilerinin ilgi duydukları alanlarda öncü faaliyetler yürüten firmalardan gelen temsilcilerin deneyim ve düşüncelerini dinleme fırsatı bulduğu programda, otomotiv ve savunma sanayisi alanlarında güncel bilgilerin ve aktüel koşulların dinleyiciyle paylaşıldığı iki panel yer almıştır.

Ayrıca mühendis adaylarının iş görüşmesi sürecini deneyimleyebileceği mülakat simülasyonları, öğrencilerin mühendislik yeteneklerini geliştirmesine fırsat tanıyan vaka analizi etkinlikleri ve sertifikalı eğitimler gerçekleştirilmiştir. programda “Geleceği Tasarlamak” ve “Üretimde Dijital Çağ ve Sürdürülebilirlik” başlıklı seminerlere yer verildi.

makinistanbul1

makinistanbul2

makinistanbul4

makinistanbul3



Öğrenci kulüpleri ve proje takımları listesine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Proje Takımları 
Öğrenci Kulüpleri

rover1

racing1

facilis1

cezeri_ucak_onden
HTML Image as link