imkanlar
Eyl 2019
MAK 406 Teknolojik Girişimcilik ve İnnovasyon (Yenilikçilik) Dersi

İTÜ Makina Fakültesi’nin Değerli Öğrencileri,

2019-2020 Güz Yarıyılı’nın başlangıcı olan bu günde, küresel ekonomideki gelişmelere koşut olarak çağdaş mühendislik eğitimi ders planlarında gittikçe daha ağırlıklı olarak yer almakta olan Girişimcilik ve Yenilikçilik konusunda üniversitelere ve sanayiye ders, kurs ve eğitim programları düzenleyen, ülkemizin tanınmış bir eğitimci kadrosu tarafından verilecek olan “MAK 406 Teknolojik Girişimcilik ve İnnovasyon (Yenilikçilik)” dersini, Makina Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak açtığımızı ilan etmekten memnuniyet duyuyoruz.

Çeşitli resmi süreçler nedeniyle dersin açılması geciktiği için duyuruyu ancak şimdi yapabiliyoruz. Bu dersi, 3. Yarıyıldaki ve 8. Yarıyıldaki ITB Seçmeli dersi kapsamında almanız mümkündür. Dersin herhangi bir ön şartı olmadığı için, hangi sömestr öğrencisi olduğunuz, dersi almanız önünde bir engel teşkil etmemektedir. Dersin önemi hakkında bir açıklama yazısını, dersin İTÜ Katalog Formunu ve 2019-2020 Güz Döneminde dersi verecek olan eğitimci kadrosunu ekteki dosyalarda bulabilirsiniz.

Bu dersin, İTÜ Makine Fakültesi’nde almakta olduğunuz güçlü Mühendislik Eğitimini, sizlere, mezun olduğunuzda daha yüksek öz güven, daha güçlü iletişim kurma becerisi ve yeni fikir üretme ve ticarileştirme kabiliyeti kazandırarak, zenginleştireceğine olan inancımızla, özellikle 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine önemle tavsiye ediyoruz.

Hayırlı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileklerimizle.

İTÜ Makina Fakültesi Dekanlığı